Cercetătorii dezvăluie 5 obiceiuri ale oamenilor care dăunează sănătății lor mintale

by Ana Balan on Feb 18, 2018 Știință 399 Vizualizari

"Viața modernă nu este bună pentru sănătatea mintală". -  spunea sociologul lJean Twenge.

Citatul de mai sus este o afirmație scurtă, dar puternică, care afirmă ceea ce mulți dintre noi probabil cred că zilnic, dar nu spun niciodată. Trăim într-o lume în care avem aproape totul la atingerea unui buton sau a mișcării încheieturii, dar problemele de sănătate mintală au crescut.

Comparativ cu strămoșii noștri, suntem destul de bine. Dispunem de aer condiționat atunci când este cald și fierbinte atunci când este rece, servicii de livrare care ne pot aduce cina până la ușa noastră și mașinile care ne spală hainele.

Nu trebuie să lucrăm foarte mult la lucruri, dar avem mai puțin timp liber și mai mult stres. Acest paradox de a fi mizerabil poate părea confuz, dar când arăți puțin mai profund, totul are sens.

Am creat o lume în care nu prosperăm cu adevărat și, ca rezultat, suferim starea noastră de spirit și sănătatea noastră fizică. Din cauza tehnologiei, viețile noastre au devenit mai simple, dar lucrurile nu sunt întotdeauna ușor.

Oamenii au nevoie de aer proaspăt, soare, mâncare din natură, exerciții și legături umane pentru a prospera. Viața modernă nu oferă aceste lucruri foarte ușor, de aici și criza de sănătate mintală.

Vom trece mai departe în detaliu despre care obiceiuri și stil de viață pot duce la probleme de sănătate mintală. Iată cinci obiceiuri moderne care ne subminează sănătatea mintală și bunăstarea:

1. Nu ne mișcăm suficient corpul

 

Avem mai multă îngrijire medicală, dar mai puțină sănătate decât oricând. Am auzit despre persoanele cu probleme cardiace, diabet și alte probleme de sănătate de la o vârstă fragedă, iar viața noastră modernă este probabil cauza.

Cu ani în urmă, înainte de a avea toate aceste mașini și facilități, trebuia să lucrăm pentru a obține alimente, apă și adăpost. Am trăit mai aproape de natură, ceea ce, implicit, ne-a forțat să ne mutăm pentru a obține ceea ce aveam nevoie. Acum trăim în orașe mari, unde trebuie să intrăm în mașină și să mergem la un magazin alimentar și să lucrăm ore întregi la ședințe pentru a plăti un acoperiș.

Lipsa de mișcare, în plus față de provocarea sănătății fizice slabe, sa dovedit, de asemenea, a crește anxietatea și depresia. Exercițiul eliberează endorfinele care vă ajută să vă îmbunătățiți starea de spirit, care poate combate cele mai răspândite probleme de sănătate mintală pe care le vedem astăzi: anxietate și depresie.

2. Cumparam multe lucruri de care nu avem nevoie

 

Oamenii sunt ușor influențați de obiceiurile celor din jurul lor și, din nefericire, mulți oameni cumpără lucruri de care nu au nevoie cu adevărat, din obișnuință sau încearcă să umple un gol în viața lor.

Cu toate acestea, studiile au arătat în repetate rânduri că mai multe "lucruri" nu pot cumpăra niciodată fericirea. De fapt, acumularea prea multor lucruri de care nu avem nevoie poate provoca anxietate și stres.

Cercetările arată că experiențele de cumpărare, nu lucrurile, pot crește fericirea, deoarece oamenii se conectează mai mult la lucrurile pe care le fac decât la lucrurile pe care le pot folosi, lucruri care ne distrug sănătatea mintală

3. Nu acordăm dreptul de a dormi

 

Ai ghicit-o: lipsa somnului și anxietatea / depresia au o legătură directă între ele. Avem absolut nevoie de somn de calitate pentru a funcționa, dar viața modernă nu accentuează foarte mult somnul.

Tehnologia, stresul, lipsa exercițiului fizic, dieta săracă și mulți alți factori pot contribui la somnul inadecvat, ceea ce poate exacerba problemele de sănătate mintală. Ca să nu mai vorbim de toată cafeaua pe care o bem în timpul zilei, pentru a ne menține atenția și asta ne poate duce și să dormim puțin noaptea.

4. Exagerăm în utilizarea telefoanelor inteligente și a tehnologiei în general

Nu este surprinzător, din moment ce tehnologia mobilă a început să crească, am observat, de asemenea, o creștere a problemelor de sănătate mintală. Un studiu a constatat că persoanele care petrec perioade lungi de timp pe medii sociale au mai multe șanse de a dezvolta depresie.

Înainte de smartphone-uri, oamenii au vorbit mai des față în față și au avut conversații mai profunde, pentru că nu aveau atâtea distrageri chiar în fața lor. Acum, avem mai multe distragere decât oricând și suntem mai puțin prezenți și conștienți în lumea reală. Din cauza lumii noastre conectate în mod constant, suntem mai puțin conectați la noi înșine și la oamenii din jurul nostru. Această deconectare între noi și realitate a dus, din nefericire, la o epidemie de anxietate și depresie.

5. Nu petrecem destul timp în aer liber

Avem nevoie absolut de natură pentru a supraviețui, dar, cu toate acestea, se pare că am construit o lume care ne protejează de ea. Asta nu prea are sens, nu-i așa? Lipsa luminii solare înseamnă mai puțină vitamină D în organism, un nutrient esențial care vă ajută să vă reglați starea de spirit și sistemul imunitar, printre altele.

În plus, studiile au arătat că oamenii care merg mai degrabă în parcuri decât pe străzile orașului sunt mai liniștiți și mai puțin frustrați.

În concluzie, asigurați-vă că vă oferiți aer curat, soare, alimente sănătoase, multă somn, exerciții și un mediu fără stres cât mai mult posibil. Faceți aceste lucruri, precum și limitarea tehnologiei.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Interesante

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!