Descoperire incredibilă. Poftiţi în templul păgân vechi de 2000 de ani

by Ana Balan on Feb 4, 2016 Știință 1159 Vizualizari

Roma, „Orașul celor șapte coline”, este locul unei descoperiri unice în lume, un templu pâgân vechi de peste 2000 de ani. Minunea arhitecturală a fost construită de influenta familie  Statilius pentru celebrarea unui cult păgân numit Neopythagoreanism, apărut în epoca elenistică. Adepții se ghidau după învățăturile lui Plato și Pitagora.

Deschisă publicului pentru prima dată în  anul 2000 , templul este situat la peste 12 metri sub pământ și a fost transformat într-un muzeu, după îndelungă muncă de restaurare și nenumărate tehnici moderne folositeD
Interiorul lăcașului a fost „îmbunătățit”

La intrare tronează un cap al Meduzei (ființă mitologică, descrisă ca fiind o femeie hidoasă, care are șerpi în loc de păr; aspectul ei monstruos e însoțit de abilitatea de a pietrifica pe oricine o privește direct în ochi, n.r.), iar pereții din interior sunt pictați în roșu, la bază. Pe lângă aceste detalii, basoreliefurile înfățișează zei și zeițe, centauri, heruvimi, dar și pe eroii Ahile, Paris, Hercule sau Orfeu. Riccardo Mancinelli este coordonatorul echipei care se ocupă de restaurarea pereților templului, se arată într-un articol publicat de The Telegraph.

Este binecunoscut faptul că Roma este un oraș în care au fost descoperite numeroase catacombe (galerie subterană, naturală sau artificială, care servea drept refugiu, loc de cult și de înmormântare, n.r.), lucru datorat în mare parte și rocii vulcanice pe care s-a format orașul, rocă ușor de excavat și explorat.

 
 

.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante