Omul care a creat un robot identic cu o actriță cunoscută

by Ana Balan on Apr 4, 2016 Știință 976 Vizualizari

Un inginer din Hong-Kong a creat un robot care se asemănă extrem de mult cu o actriță americană cunoscută.

Majoritatea fanilor unor actori se mulțumesc cu postere și, în cel mai bun caz, un autograf din partea celebrității. Nu este și cazul lui Rick Ma. Rick a crescut uitându-se la desene animate și a visat întotdeauna să-și construiască propriul robot. Iar acum, la 42 de ani, acesta a reușit să-și vadă visul împlinit. L-a costat, ce-i drept, 35.000 de lire și un an și jumătate din viață, dar măcar acum se poate lăuda că are propriul robot care seamănă cu Scarlett Johansson.

 

Cetățeanul din Hong-Kong se pare că a admis că înfățișarea a fost inspirată de o cunoscută actriță de la Hollywood, însă a preferat să nu spună despre cine este vorba. Chiar și așa, nu este nevoie să te uiți decât o dată la înfățișarea robotului pentru a-ți da seama că este vorba despre actrița din Avengers. Pentru că situația nu era deja destul de ciudată, Rick Ma a programat robotul să clipească atunci când îi face un compliment. Pe lângă mișcări ale brațelor și ale picioarelor, robotul poate să realizeze și expresii faciale foarte interesante. Pentru a imita un zâmbet naturaș, de exemplu, Ma l-a programat în așa fel încât anumite zone ale feței să se relaxeze.

Scheletul metalic și componentele electronice sunt acoperite de un corp fabricat din silicon, iar aproximativ 70% dintre elementele folosite au fost create cu ajutorul imprimantelor 3D. ”În timpul procesului de construcție, mulți oameni mă întrebau ‘Ești nebun? Asta necesită foarte mulți bani. Știi măcar cum să-l faci? Este foarte greu’”, a declarat Ma. În viitor, Ma speră să atragă atenția unor investitori, care i-ar putea oferi șansa de a construi mai mulți roboți. Să sperăm că, de data aceasta, va fi vorba despre ceva util.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante