“Orasul Leului” din China, o adevarata Atlantida

by Ana Balan on Apr 7, 2016 Știință 2319 Vizualizari

Un labirint de temple albe, monumente memoriale, drumuri pavate si case, toate ascunse la 40 de metri sub apa formeaza o adevarata Atlantida în China.

Supranumit “Orasul Leului”, Shi Cheng se afla ascuns pe fundul unui lac din zona Muntelui celor Cinci Lei. Asezarea a fost centrul politico-economic al provinciei Zhejiang, din estul Chinei, aminteste dailymail.co.uk.

Orasul a fost sacrificat în 1959, dupa ce guvernul chinez a decis constructia unei hidrocentrale. Orasul Leului a disparut încet sub apele lacului Qiandao. Adâncimea lacului variaza între 25 si 40 de metri.

În urmatoarea jumatate de veac, peste stravechea metropola s-a asternut uitarea.

Filosoful grec Platon descria Atlantida, în urma cu peste 2.600 de ani, ca fiind o insula situata dincolo de Coloanele lui Hercule. El spunea ca insula a disparut în adâncurile marii într-o singura zi.

Fascinantul tarâm este cautat în continuare în Marea Mediterana, mai ales în jurul strâmtorii Gibraltar.

Dar versiunea chineza a Atlantidei, de aceasta data palpabila, va deveni în curând o veritabila atractie turistica.

Oficialii locali intentioneaza sa foloseasca orasul scufundat Shi Cheng pentru a atrage amatorii de scufundari. O echipa de scafandri se va asigura, în prealabil, ca obiectivul poate fi deschis publicului.

Protejat de soare, vânturi si ploi, întregul oras a fost conservat într-un fel de capsula a timpului, aproape toate constructiile sale ramânând intacte, inclusiv grinzile si scarile din lemn.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!