Anbot – Primul robot polițist creat de om

by Ana Balan on May 6, 2016 Știință 810 Vizualizari

Filmele din seria Robocop erau în urmă cu mai mulți ani considerate a fi de domeniul science fiction. Ei bine astăzi lucrurile stau puțin diferit dacă este să ne uităm la noua invenție a chinezilor. Aceștia au lansat primul robot polițist din lume. Anbot-ul este însărcinat să controleze oamenii și să combată amenințările teroriste. Are o înălțime de 1,5 metri, cântărește mai mult de 150 de kg și poată patrula cu viteze de până la 18 km/h, notează publicația chineză People, citată de britanicii de la The Telegraph.

Robotul a fost proiectat și construit de cei de la Universitatea Națională de Apărare, și este echipat cu numeroși senzori de detectare a intrușilor sau a substanțelor chimice. Pentru a putea interveni în menținerea ordinii, acesta este prevăzut cu un baston de poliție și un pistol electric. Civilii aflați în pericol pot apăsa butonul de SOS instalat pe robot, buton conectat în permanență la o secție de poliție.

China a investit în ultimii ani sume mari de bani în robotica militară, însă nu toate proiecte dezvoltate în acest scop au fost și un succes. Dacă robotul Anbot își va dovedi eficiența, rămâne de văzut, cert este că tehnica militară dezvoltată cu ajutorul inteligenței artificiale va continua să își facă simțită prezența din ce în ce mai mult în jurul nostru.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Interesante

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!