De ce oamenii vorbesc diferit

by Ana Balan on May 19, 2016 Știință 1077 Vizualizari

La un anumit moment se poate ca lumea să fi vorbit o singură limbă, dar în timp fiecare popor a ajuns să vorbească o altă limbă.

Pe măsură ce timpul a trecut, acea limbă maternă a tuturor popoarelor, sau cele câteva, s-a împărţit şi schimbat.

Limba comună era vorbită de un număr mic de oameni sau de grupuri. Gradual, unele grupuri s-au mărit şi nu aveau hrană destulă, astfel că unii dintre ei au format alte grupuri şi s-au mutat în alte locuri.

Când aceste grupuri de oameni au ajuns în noile locaţii şi s-au stabilit, se poate să fi vorbit aceeaşi limbă ca acasă, dar gradual pronunţia a suferit modificări. Unele cuvinte pe care le foloseau acasă nu le-au mai fost şi aici de ajutor, atfel că au dispărut din limbajul lor. Presupunând că noii veniţi s-au stabilit în locuri unde erau deja şi alte persoane, cele două limbaje s-au amestecat dând naştere unei noi limbi.

La început, când cuvintele noilor veniţi s-au schimbat de original s-a format şi ceea ce se numeşte dialect. După mai mult timp, şi după mai multe schimbări în cuvinte, sunete şi gramatică se consideră că s-a format o nouă limbă.

Astfel, spaniola, franceza, româna şi portugheza s-au dezvoltat din latină, iar engleza, norvegiana, suedeza, daneza şi germana s-au născut dintr-o formă de început a limbii germane.

Toate limbile lumii adunate formază o familie de limbi.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante