Turismul global a crescut mai mult decât comerțul mondial, în 2015:

by Ana Balan on Jun 3, 2016 Știință 949 Vizualizari

Turismul global a crescut mai rapid decât comerțul mondial, în 2015, pentru al patrulea an consecutiv, conform datelor Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO), transmite BBC.

Cele mai populare destinații din lume au fost anul trecut SUA, China, Franța și Spania.

Turismul internațional a înregistrat în 2015 o creștere de 4%, generând venituri de 1.400 de miliarde de dolari, în timp ce comerțul mondial a urcat cu doar 2,8%, arată datele UNWTO.

În 2015, turismul a reprezentat 7% din exporturile totale globale, față de 6% în 2014. În topul categoriilor mondiale de exporturi, turismul se situează pe poziția a treia, după combustibili și produse chimice, devansând produsele alimentare și automobilele, potrivit incont.ro.

Conform datelor CPB Netherlands Bureau of Economic Policy Analysis, 2015 a fost cel mai slab an pentru comerțul mondial din 2009. Majorarea veniturilor din turism nu a fost semnificativ afectată de atacurile teroriste, care au sporit temerile privind siguranță vizitatorilor.

Turismul reprezintă astăzi o categorie importantă a comerțului internațional cu servicii. În pofida unei relansări economice slabe, cheltuielile cu turismul internațional au crescut semnificativ în 2015, ceea ce scoate în evidență relevanța acestui sector în stimularea creșterii economice, impulsionarea exporturilor și crearea de locuri de muncă pentru un număr crescut de economii din întreagă lume”, a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante