(VIDEO) Un meteorit a explodat deasupra Statelor Unite

by Ana Balan on Jun 4, 2016 Știință 869 Vizualizari

Lumina strălucitoare, însoţită de o bubuitură puternică, ce a fost observată pe cerul oraşului Phoenix din Arizona, joi dimineaţa, reprezintă explozia unui meteorit, a declarat cercetătorul american Laurence Garvie, de la Centrul pentru Studiul Meteoriţilor din cadrul Universităţii Arizona, scrie portalul msn.com citat de Agerpres.

Meteoritul intrase în atmosfera terestră cu o viteză de mii de kilometri pe oră. Garvie consideră că lumina puternică de pe cer nu provenea de la o ploaie de meteoriţi, ci mai degrabă de la prăbuşirea unei singure roci cosmice.

Înregistrarea video arată că cerul a devenit brusc luminos şi din ce în ce mai strălucitor. A urmat o bubuitură puternică ce a trezit mulţi localnici din somn. Apoi lumina de pe cer a scăzut în intensitate.

Unul dintre martori, o femeie din Snowflake, statul Arizona, a povestit că s-a trezit din cauza unui zgomot foarte puternic, crezând că cineva încearcă să intre în locuinţa sa. Ea a verificat ce arată camera de filmat din faţa uşii locuinţei cu ajutorul unei aplicaţii de pe telefonul mobil şi a văzut o explozie intensă de lumină pe cer.

 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante