Steaua misterioasă unde astronomii cred că au găsit „urme” ale unor civilizații extratetrestre

Recomandat by Ana Balan on Jun 17, 2016 Știință 875 Vizualizari

Astronomii au descoperit o stea „bizară„, ce se presupune că ar fi înconjurată de o structură neobișnuită, de dimensiuni uriașe. Steaua KCI 8462852, situată la 1480 de ani-lumină distanță de Pământ, a fost monitorizată de către telescopul spațial Keplertimp de 4 ani, începând cu 2009.

Astrul ceresc se află în Constelația Lebedei și se pare că la intervale neregulate, KIC 8462852 se întunecă cu circa 80% pentru perioade de timp ce țin de la 5 până la 80 de zile, ceea ce este neobișnuit, și asta deoarece în momentul în care o planetă trece prin fața unei stele, intensitatea luminii emanate de aceasta se diminuează pentru câteva ore, cel mult pentru câteva zile. Un astfel de proces are loc în mod regulat, ca în cazul sistemului solar, la fiecare 365 de zile. Însă nu și în acest caz, lucru ce îi face pe astronomi să considere că ceva artificial ar diminua lumina emisă de acea stea.

 

Noi nu am mai văzut așa ceva. E foarte ciudat.„ a declarat Tabetha Boyajian, de la Universitatea Yale, una dintre persoanele care au studiat fenomenul.

Tabetha Boyajian susține că sunt mai multe ipoteze pe care ea și echipa sa de cercetători doresc să le studieze. Pentru aceasta ar avea nevoie ca un telescop radio să se îndrepte către acea direcție pentru A observa dăcă se emit vreun fel de unde radio.

În afară de ipoteza unor structuri artificiale construite de o civilizație avansată, cercetătorii mai iau în calcul și existența unui nor cosmic care ar putea diminua lumina, nor cauzat de o cometă ce ar fi fost atrasă de orbita stelei, însă fenomenul nu a mai fost întâlnit și nu se cunoaște dacă acest lucru ar fi posibil.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante