Descoperirea interesantă a unui om de știință despre sunetele elementelor tabelului periodic.

by Ana Balan on Jun 21, 2016 Știință 938 Vizualizari

Inginerul mecanic Asegun Henry a reușit să deslușească semnăturile „muzicale” ale fiecărui element din tabelul periodic al elementelor ,,încercând în acest fel să le ofere oamenilor de știință un nou mod de analiză și clasificare a acestora."

„Speranța mea este că va fi un instrument interesant de predare pentru profesori, și un mod inedit, intuitiv, prin care elevii să învețe aceste elemente„, a declarat Henry.

Pentru a înțelege muzica elementelor, inginerul a pornit de la faptul că Universul este compus din atomi aflați într-o continuă mișcare. În funcție de viteza la care acești atomi vibrează intre legăturile moleculelor mai mari, se formează elementele în stare lichidă, gazoasă sau solidă.Aceste vibrații determină proprietățile unui element, cum ar fi densitatea sau conductivitatea termică.

Trebuie să încetinim vibrațiile atomilor pentru ai auzi, deoarece se mișcă mult prea repede și la frecvențe mari. Vom simți diferența dintre ceva din partea de jos a tabelului periodic și carbon spre exemplu, care va suna mult mai strident”, a declarat Henry pentru Georgia Tech.

Henry a solicitat Fundației Naționale de Științe posibilitatea de a transforma catalogul său muzical într-o aplicație, astfel încât să putem auzi semnăturile muzicale ale elementelor. Până atunci acesta a postat pe internet cum ar „suna” siliciul:

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!