Studiu: Cafeaua este benefică pentru prevenirea depresiei

by Ana Balan on Aug 27, 2016 Studiu 1936 Vizualizari

Cafeina îşi confirmă rolul protector împotriva depresiei, fie că este consumată în cafea, fie din alte surse.

Pentru a evalua acest efect, o echipă de cercetători chinezi de la Universitatea din Qingdao a trecut în revistă cele mai "serioase" studii realizate pe această temă între 1980 şi 2015, cu date privitoare la circa 400.000 de persoane şi la legătura dintre cafea şi depresie sau între cafeină şi depresie, relatează passionsante.be.

Consumul de cafea şi cafeină se asociază semnificativ cu o reducere a riscului depresiv, au constatat autorii studiului", arată dr Alain Cohen în Journal international de médecine.

Astfel, consumul regulat de cafea sau cofeină (faţă de lipsa consumului) scade acest risc cu circa 25% (în medie). Se pune constant întrebarea care este cantitatea potrivită de cafea sau de cafeină. Cantitatea "ideală" este greu de stabilit, aceasta variind în funcţie de fiecare persoană.

Cercetătorii menţionează un efect (variabil) pornind de la o cafea şi mergând până la şase pe zi. Cifra rezonabilă ar fi la mijloc: între două şi patru ceşti pe zi, ceea ce corespunde la circa 300 de mg de cafeină (mai mult sau mai puţin, în funcţie de tipul de cafea şi modul de pregătire).

Cafeina se găseşte îndeosebi în ceai, ciocolată, în băuturile carbogazoase şi energizante, încheie passionsante.be.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante