De ce ne face ciocolata mai deştepţi: substanţa din ciocolată care stimulează inteligenţa

by Balan Denis on Mar 10, 2016 Studiu 830 Vizualizari

Persoanele care consumă ciocolată cel puţin o dată pe săptămână raportează o îmbunătăţire notabilă a memoriei şi a gândirii abstracte, relevă un studiu amplu realizat pe această temă.
Cum ne face ciocolata mai inteligenţi se explică într-un studiu apărut recent în publicaţia Appetite, indicându-se faptul că oamenii care consumă ciocolată cel puţin o dată pe săptămână au observat o îmbunătăţire semnificativă a memoriei şi a gândirii abstracte, fiind atins un număr de domenii cognitive, scrie adevarul.ro.
Potrivit cercetătorilor, ciocolata nu doar că îmbunătăţeşte memoria şi gândirea abstractă, dar este bună şi pentru inimă, reduce riscurile unui atac cerebral şi protejează pielea de razele soarelui.
Psihologul Merrill Elias, unul din conducătorii studiului, a declarat pentru Washington Post că a început să studieze abilităţile cognitive a peste 1.000 de persoane din statul New York în anul 1970, iniţial analizând relaţia dintre presiunea sângelui şi performaţa creierului.
Cu 15 ani în urmă, acesta s-a hotărât să îi întrebe pe participanţii Studiului Maine-Syracuse Longitudinal (MSLS) despre ce produse consumau, adăugând un nou set de întrebări referitoare la obiceiurile dietetice. Astfel, între 2001 şi 2006, cercetătoarea Georgina Crichton, nutriţionist în cadrul Universităţii din Australia de Sud, a admis că studiul prezenta o oportunitate unică de a examina efectele ciocolatei asupra creierului, folosind un eşantion de aproximativ 1.000 de subiecţi.
Cercetătorii au stabilit în urma acestui studiu că ciocolata se află în directă legătură cu funcţia superioară a creierului. Printre beneficii se numără şi amintirea numerelor de telefon, a sarcinilor zilnice sau a listei de cumpărături sau abilitatea de a face două lucruri deodată, cum ar fi să vorbiţi şi să şofaţi în acelaşi timp.
Totodată, studii anterioare au arătat că alimentele care conţin nutrienţi numiţi flavonoizi, precum ciocolata, îmbunătăţesc funcţionarea creierului. În anul 2009, cercetările au arătat că artimetica mentală a devenit mai uşoară după ce voluntarilor li s-a dat să consume ciocolată caldă, băutură ce conţine cantităţi mari de flavanoizi.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Interesante