Oraşul care dispare sub ape! Creşterea nivelului marilor distruge una dintre cele mai frumoase zone

by Ana Balan on Mar 10, 2017 Studiu 1764 Vizualizari

Cercetătorii avertizează că din cauza creşterii nivelului mărilor un oraş riscă să dispară sub ape.

Construit într-o lagună, Veneţia este un oraş plutitor care riscă să dispară dacă nivelul mărilor va continua să crească.

Citește și:Este descoperirea SECOLULUI și NASA nu spune aproape nimic.

Cercetătorii avertizează că peste aproximativ 100 de ani acest superb oraş italian poate ajunge sub ape. Studiile arată că până în anul 2100, nivelul Mediteranei va creşte cu aproximativ 140 cm. Este extrem de mult, având în vedere că în ultimii 1.000 de ani nivelul mării a crescut cu doar 30 cm.Avertismentul vine de la Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie al Italiei. Cercetătorii spun că nivelul mării creşte tot mai rapid din cauza încălzirii globale, scrie Daily Mail.

Creşterea nivelului mărilor va afecta în următorii 100 de ani întreaga coastă a Adriaticii, dar şi Veneţia. În total, 33 de regiuni din Italia sunt in pericol să ajungă sub ape, menţionează cercetătorii.

Citește și:Un studiu inedit scoate la iveală o dovadă a existenţei abundente a apei pe Marte

Dintre acestea sunt menţionate Fiumicino din Lazio, Versilia din Toscana, zonele de coastă din jurul Cataniei, Oristano şi Cagliari, dar şi zonele străbătute de râurile Po, Fondi, Sele şi Volturno.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!