Incredibil! În Antarctida a fost descoperit un oraș antic!

by Ana Balan on Apr 11, 2017 Studiu 1384 Vizualizari

Antarctida se deosebește prin puține lucruri de planeta Marte. Pe Antarctida ca și pe Marta temperatura aerului poate să coboare până la -90 de grade Celsius. Însă pe continentul înghețat viață există (deși într-o formă redusă, din cauza frigului extrem), pe când pe planeta îndepărtată ea încă nu a fost identificată.

Mulți oameni se întreabă dacă Antarctida a fost vreodată populată de oameni. Răspunsul la această întrebare a încercat să-l găsească și arheologul virtual Jossef Shkipper. Astfel, analizând fotografiile continentului înghețat făcute din cosmos, Shkipper a putut identifica pe ele un lac lichid, un tunel artificial și un oraș aflat sub gheață! Dar cine a făcut toate aceste lucruri?

 

Atunci când vara gheața în Antarctida se topește puțin, din aer poate fi observată o gaură sau un tunel în pământ. Unii afirmă că tunelul dat ar fi fost făcut de extratereștri.

Însă existența lacului cu apă lichid între munții de gheață are o explicație științifică: apa acestui lac este încălzită de activitatea vulcanică de la fundul său. Antarctida este un loc foarte ciudat…

De asemenea, în locul unde este amplasată stațiunea de cercetări științifice ”Vostok” aparatele au înregistrat o activitate magnetică neobișnuită. Astfel de anomalii apar doar atunci când în pământ se află un obiect metalic masiv.

Cu părere de rău anomalia magnetică este amplasată într-un loc inaccesibil pentru oameni, de aceea misterul ei va rămâne încă mult timp nedezvăluit.

Oamenii de știință de la Universitatea Britanică recent au publicat un articol în care afirmă că sub ghețarii Antarctidei există o rețea de râuri. La această concluzie ei au ajuns analizând imaginile făcute de sateliți.

Această rețea de râuri este conectată cu lacul Vanda, adică lacul menționat care nu îngheață niciodată. În plus, rețeaua de râuri este conectată la ocean, astfel încât se creează impresia că aceste râuri sunt, ori au fost în trecut un fel de drum de circulație pentru oameni.

În anul 1962 o revistă științifică afirma cu tărie că sub stratul de gheață de pe continentul înghețat trebuie să existe o formă de viață neobișnuită.

Cu toate acestea Sergey Bulat, un profesor de la catedra de fizică nucleară din Sankt Petersburg, afirmă că nu se poate vorbi de existența unei civilizații vechi în Antarctida, pentru că pe continentul înghețat temperatura scăzută a aerului nu permite acest lucru.

Antarctida are o suprafață de 14 milioane de km pătrați, iar multe porțiuni ale continentului nu au fost studiate deloc. Pe alocuri stratul de gheață atinge grosimea de 5 kilometri și doar Dumnezeu cunoaște ce se află sub această gheață!

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!