O concluzie îmbucurătoare ce se bazează pe numeroasele descoperiri realizate de biologi.

by Ana Balan on May 1, 2017 Studiu 748 Vizualizari

Condițiile locuibile pe Terra vor fi unele prielnice vieții pentru o perioadă de cel puțin 1,75 miliarde de ani, susțin oamenii de știință de Universitatea din East Anglia.

Studiul a fost publicat în revista de specialitate Astrobiologie și susține că viața pe Terra nu va dispărea în următorii 1,75 miliarde de ani. Această concluzie este una îmbucurătoare și se bazează pe numeroasele descoperiri realizate de biologi.
În principal, echipa de cercetare s-a bazat pe exoplanetele descoperite recent. Inițial a fost explorat potențialul acestor planete și mai apoi s-a aplicat pe Terra. Cercetarea a fost condusa de Andrew Rushby, de la Școala de Științe ale Mediului UEA.

Specialistul susține că s-a folosit conceptul «zonei locuibile» pentru realizarea acestor estimări, dar și modelele de evoluție stelară. Pornind de la aceste estimări s-a ajuns la concluzia că cel puțin 1,75 miliarde de ani nu avem de ce să ne facem griji cu privire la viața de pe Terra. Interesant este faptul că această perioadă se poate mări considerabil, până la 3,25 miliarde de ani.

Chiar dacă aceste perioade par de-a dreptul halucinante, biologii avertizează că nu este chiar așa pentru că viața inteligentă sau în cea mai complexă formă a sa are nevoie de timp îndelungat pentru a se dezvolta. Cu cât omul va atinge noi culmi ale dezvoltării, cu atât va fi nevoie de o perioadă mai îndelungată de timp.

Astronomii au identificat nu mai puțin de 1000 de exoplanete. Ai au anunțat că pe niciuna nu s-a descoperit viața în formă avansată. Biologii au preluat modelul zonelor locuibile și au ajuns la concluzii interesante.

Working on CPM/CPC basis. Native format. Weekly payments. High income. Sign up!Working on CPM/CPC basis. Native format. High income. Weekly payments. Hurry up!Native advertising. Advance payment. 5 minute widget configuration.Register!

În studiul în cauză, s-au comparat cu Terra 8 planete, printre care și Marte. De exemplu, planeta Kepler 22b are o durată în care poate susține viața cuprinsă între 4,3 și 6,1 miliarde de ani. Gliese 581d are o durată de viață imensă, cuprinsă între 42,4 și 54,7 miliarde de ani.

Deocamdată nu s-a găsit nicio planetă similară cu Terra, dar dacă în viitor omul, va avea nevoie de o altă planetă, biologii susțin că Marte este cea mai bună opțiune pentru că este foarte aproape și tehnologia viitorului o poate readuce la viață.

Articol prelucrat din sciencedaily.com

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!