9 trăsături definitorii care-ţi arată că eşti mai inteligent decât media

by Ana Balan on Jun 1, 2017 Studiu 682 Vizualizari

Cu toţii au făcut cel puţin o dată în viaţă un test pentru testarea inteligenţei. Testele IQ de pe internet nu sunt, însă, cea mai bună variantă pentru a afla cât de inteligent ești.

Studiile arată că oamenii inteligenţi au, în mare parte, câteva trăsături definitorii.

1. Au viziuni politice liberale. Un studiu din 2010 arăta că tinerii adulţi foarte conservatori aveau, în medie, un IQ de 95, în timp ce liberalii obţineau o medie de 106. Totuşi, se ştie că tinerii adulţi sunt, în mare parte, adepţi ai stângii.

2. Oamenii cu un coeficient de inteligenţă ridicat sunt mai predispuşi apariţiei anxietăţii. Studiile explică acest lucru prin faptul că, în trecut, oamenii inteligenţi s-au temut de condiţiile care ar fi putut pune în pericol viitorul speciei, iar această teamă i-a determinat să găsească soluţii pentru a rezolva problema. Astfel, anxietatea s-a transformat într-o metodă de supravieţuire.

3. Sunt predispuşi tulburărilor mintale. Pshihologii au descoperit că un IQ ridicat încă din perioada copilăriei este asociat tulburărilor bipolare la tinerii adulţi şi altor afecţiuni comportamentale.

4. Sunt mai încrezători. O analiză americană arată că persoanele inteligente sunt mai încrezătoare, mai fericite şi mai sănătoase.

5. Sunt solitari. Studiile arată că, cu cât o persoană inteligentă socializează mai mult, cu atât satisfacţia lor privind viaţa pe care o duc scade, contrar aşteptărilor. Se pare că oamenii inteligenţi au nevoie de mai mult timp petrecut cu ei înşişi.

6. Sunt leneşi. Bill Gates mărturisea că el alege întotdeauna persoane leneşe pentru posturi dificile pentru că acelea vor găsi o cale uşoară de a rezolva lucrurile. Oamenii leneşi se bucură mai mult de gândurile lor şi au o mai mare dorinţă de cunoaştere.

7. Sunt păsări de noapte. Studiile făcute pe adolescenţi arată că minţile strălucite adorm târziu şi se trezesc devreme.

8. Au un simţ al umorului diferit. Dacă îţi place umorul negru, atunci ai putea fi mai inteligent decât media. Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Viena arată că umorul negru este asociat coeficientului de inteligenţă peste medie, susţinând că înţelegerea unei glume de acest fel necesită o interpretare complexă a informaţiei.

9. Oamenii inteligenţi sunt mai creativi. Ei au tot timpul idei noi, ceea ce pare de la sine înţeles când vine vorba despre inteligenţă.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!