INCREDIBIL!.Plantele pot simți, auzi, comunica și cânta

by Ana Balan on Jun 29, 2017 Studiu 826 Vizualizari

Plantele sunt organisme autotrofe, care pot comunica, auzi, simți atacatorii și chiar pot memora. Aceste descoperiri sunt realizate de biologii de la Universitatea din Colorado.

Un ultim studiu, realizat de o echipă de specialiști din cadrul Universității din Colorado, arată că planetele sunt dotate cu capacități senzaționale. Acestea nu erau cunoscute până în prezent și s-a crezut că plantele sunt organisme, care nu au ating un grad superior de dezvoltare.

În primă instantă, specialiștii au descoperit că plantele simt pericolul. Ele sunt dotate cu un simț special, care le indică cu câteva secunde înainte ca un eveniment neplăcut să se petreacă. În acest fel, ele au timpul necesar să adopte anumite poziții prin care se pot autoapăra într-o anumită măsură.

De asemenea, studiul în cauză arată că planetele sunt deranjate de zgomotul produs de activitățile umane, dar ele sunt capabile să comunice între ele și chiar să cânte. Această descoperire este fabuloasă și duce biologia la nivelul următor. Încă din anul 1975, o serie de bilogi germani au sugerat că planetele sunt capabile să cânte atunci când se află într-un mediu propice. În acest fel, ele își manifestă bucuria și plăcerea de a exista, susțin specialiștii.

Un alt fapt interesant despre plante este că ele pot învăța sau memora anumite situații. Acest aspect este de-a dreptul incredibil și demonstrează încă o dată forța incredibilă cu care se dezvoltă natura.

Cântecul planetelor a putut fi captat cu ajutorul unui aparat care măsoară diferențele electrice dintre frunzele și rădăcinile planetelor. Aceste diferențe au fost transformate în sunete și astfel s-a ajuns la concluzia că planetele cântă. Specialiștii sugerează că fiecare creatură, animal. plantă sau copac, produce produce o modificare a potențialului electric, în funcție de emoțiile el experiențe.

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!