Este uimitor! Robotul care va revoluţiona construcţiile, lucrează cu 1000 de cărămizi pe oră.

by Ana Balan on Oct 9, 2016 Tehnologie 797 Vizualizari

Compania australiană Fastbrick Robotics a lansat prototipul primului robot capabil să construiască case într-un regim non-stop. Experţii spun că, cu ajutorul robotului, o casă cu etaj şi mansardă, de 200 mp, poate fi construită în maxim o zi, relatează GadgetReport.ro

Robotul Hadrian X, denumit astfel după celebrul împărat roman, este capabil să aşeze peste 1.000 de cărămizi pe oră.
Cu ajutorul benzii rulante şi a tehnologiei de amplasare a cărămizilor controlată de calculator cu ajutorul mai multor senzori, robotul construit de Fastbrick Robotics, poate lucra în regim non-stop, astfel că ridicarea unei locuinţe se poate face în numai câteva ore.

Interesant este că robotul beneficiază de un laser programat care îndrumă aparatul pentru amplasarea cât mai exactă a cărămizilor, cu o acurateţe de 0,5 milimetri.

Cărămizile se prind una de alta cu ajutorul unui adeziv special, astfel că rezistenţa pereţilor şi a structurii generale este net superioară unei construcţii tradiţionale.  Iar costurile ar urma să fieinferioare construcţiilor clasice.

Fastbrick Robotics a lucrat la dezvoltarea robotului timp de 10 ani, iar producţia de serie ar urma să înceapă în 2017.

 Prototipul impresionant al companiei a demonstrat abilitatile sale pe o acumulare de scară mică în interiorul unui depozit, pe care îl puteți vedea într-un timp-lapse video .

 

Montat pe partea din spate a unui camion, este ușor de adus pe orice șantier de construcții.

Multi vor spune ca datorita acestor roboti oamenii nu isi vor mai gasi de lucru.Sa nu uitam ca este totusi nevoie de un om pentru a supraveghea procesul. Aceasta se numeste evolutie in tehnologie.


 

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!