Maşina zburătoare poate deveni în curând un mijloc de transport urban

by Balan Denis on Feb 28, 2016 Tehnologie 1001 Vizualizari

Maşina zburătoare este de mult timp subiect a filmelor de science – fiction, deşi mulţi antreprenori şi visători sau zbatut pentru a transforma acest concept în realitate, chiar însăşi Henry Ford, care  nu era prea original, se spune că ar fi avut această idee , dar deocamdată toate prototipurile nu sau dovedit a fi practice.

Prototipurile de maşini zburătoare nu sunt o noutate. Oficiul de Brevete din SUA a emis încă 1918 primul brevet pentru un vehicul de zbor, lui Felix Longobardi, care era deasemeni prevăzut pentru a se scufunda şi a pluti sub apă. Ulterior sa-u creat şi unele maşini zburătoare, cu toate că au zburat,  nu s – au dovedit a fi practice. Cu toate acestea o echipă alcătuită din absolvenţi Institutului Tehnologic din Massachusetts lucrează în colaborare cu compania Terrafugia, pentru a crea un prototip care ar putea face zborul la locul de muncă un lucru obişnuit.

Conceptul Maşina zburătoare TF – X

Abolvenţii ai MIT (Institutul Tehnologic din Massachusetts) sunt aceeaşi absolvenţi care au creat maşina – avion Transition , aeromobilul are nevoie de aproximativ 500 de metri pentru a decola, însă vehicolul lor nou supranumit TF – X  va fi capabil să decoleze şi să aterizeze vertical, o manevră decisivă în mediul urban. Mecanismul său zburător va fi similar cu aceea a aparatului de zbor militar  V – 22 Osprey.

TF – X este proectat cu 4 locuri, şi  va încăpea într – un garaj standart pentru un automobil, va fi capabil să efectueze o călătorie de 800 de km fără realimentare cu combustibil, şi va atinge o viteză de 200 km/h, potrivit specificaţiilor enumerate pe situl Terrafugia. Deasemeni se declară că, ar fi nevoie doar de 5 ore de antrenament a unui şofer mediu, pentru a învăţa să conducă cu siguranţă acest vehicul.

Şi din fercire pentru viitorii pasageri aerieni, TF – X  va fi dotat cu siteme automate pentru a evita coleziunile în aer, detectoare de vreme rea, şi automat va efectua procedura de auto – aterizare dacă conducătorul auto nu va mai răspunde.

Doritorii  din SUA de a a avea aşa un vehicul vor trebui să mai aştepte ceva timp până vor ajunge la volanul unui TF – X . Dezvoltarea se preconizează că va dura aproximativ de la 8 până la 12 ani. Dacă în cele din urmă TF – X va ajumge pe piaţă, se estimează că va costa la fel de mult ca o maşină de lux.

Pentru cei nerăbdători  va fi accesibil vehicolul zburător Transition, menţionat mai sus , care este aproape gata de vânzare. Se mai lucrează la dezvoltărea acestui aeromobil şi asupra  procesului  de regelementare feferal a SUA.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!