Top 6 cele mai complicate intersecții din lume, ce te vor lăsa fără cuvinte

by Ana Balan on Nov 4, 2016 Tehnologie 1372 Vizualizari

De câte ori s-a întâmplat să ajungem într-un oraș „nou” cu mașina personală fără să avem GPS sau fără ca acesta să fie actualizat și astfel să greșim drumul? Probabil fiecare dintre noi am trecut prin asta, iar dacă cei din provincie un drum în București cu mașina personală, acesta devine un adevărat coșmar.

1. Viaductul Puxi, Shanghai, China

Această intersecție din centrul istoric al orașului chinez Shanghai este considerată a fi cea mai complicată intersecție din lume. Ei bine, este dispusă pe 6 nivele, conectate fiecare între ele pentru a reuși să facă față numărului mare de autovehicule, devenind unul dintre cele mai importante noduri rutiere ale Chinei.

Viaductul a suferit mai multe modificări de-a lungul anilor, ultima realizându-se în anul 2007, fiind un punct strategic al orașului ce face legătura cu vechiul aeroport al orașului, Shanghai Hongqiao International Airport.

2. Gravelly Hill Interchange, Birmingham, Marea Britanie

Gravelly Hill Interchange este una dintre cele mai complicate intersecții din Europa, fiind cunoscută și sub numele de „Spaghetti Junction” datorită anvergurii sale, ce unește drumul expres A38 cu una dintre cele mai importante autostrăzi ale regatului, M6.

Acest nod rutier a fost finalizat în 1972, după mai bine de 7 ani de construcție; este construit pe 5 nivele, atingând înălțime maximă de 24,5 metri.

Un lucru interesant despre această intersecție complicată, îl reprezintă denumirea ei, fiind botezată de un grup de ziariști care au prezentat pentru prima oara planurile ei, suprinși de forma ciudată, i-au atribuit apelativul de „Spaghetti Junction”, susținând că este asemănătoare mai degrabă unei farfuri pline de spaghete decât cu un nod rutier.

3. Tom Moreland Interchange, Atlanta, SUA

Tom Moreland Interchange este de asemenea supranumit „Spaghetti Junction„ de către localnici. Această intersecție este un nod rutier ce face legătura dintre I-85 și I-285. Impresionanta și complicată intersecția a fost dată în folosință în 1987.

Prin aceasta în fiecare zi trec peste 300.000 de autovehicule, și este compusă din nu mai puțin de 14 poduri, ajungând la înălțimea maximă de 24 metri.

4. Judge Harry Pregerson Interchange, Los Angeles, SUA

Această intersecție este un adevărat „judecător” al intersecțiilor complicate din lume, ce face legătura între I-105 și I-110. Este nodul rutier cel mai circulat din capitala „filmelor”, în fiecare zi sute de mii de autovehicule trec prin aceasta.

Denumirea ei i-a fost dată în cinstea judecătorului Harry Pregerson, care a fost unul dintre cei mai apreciați oameni din L.A. Intersecția a fost deschisă în 1993.

5. Kennedy Interchange, Kentucky, SUA

Kennedy Interchange este nodul rutier cel mai important din acest stat american, ce face legătura dintre I-64, I-65 și I-71.

A fost finalizat în 1964, fiind denumit după fostul președintele al americi J.F.Kennedy. Însă de-a lungul timpul complicata intersecție a suferit modificări, astfel că în 1996 a fost extinsă pentru a permite traficul lejer a peste 300.000 de autovehicule pe zi, inițial fiind construită doar pentru 100.000 de autovehicule pe zi. Extinderea acesteia a costat aproximativ 120,5 milioane de dolari.

6. Interchange of I-695 and I-95, Baltimore County ,Maryland, Sua

Una dintre cele mai complicate intersecții din lume o reprezintă „Interchange of I-695 and I-95” situată în Baltimore County, ce este un nod rutier ce după cum îi spune numele face legătura dintre I-695 și I-95.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!