DJI Phantom 4 – dronă cu o viteză de până la 72 kilometri pe oră

Recomandat by Balan Denis on Mar 7, 2016 Tehnologie 975 Vizualizari

Producătorul chinez de quadcoptere a prezentat un nou model – Phantom 4. Noua generație este mai rapidă, mai inteligentă și cu o autonomie mai bună. Drona poate recunoaște obstacolele și evita accidentele.

Pe panoul frontal sunt montate două camere auxiliare, iar altele două sunt situate pe partea de jos a dispozitivului. Acestea scanează spațiul și creează un model tridimensional, care ajută la ocolirea obstacolelor (oamenilor, copacilor, stâlpilor, etc.). Dacă obstacolul este prea mare, atunci drona se va opri, așteptând instrucțiuni suplimentare din partea proprietarului. Cu ajutorul funcției TapFly, Phantom 4 va ajunge la punctul final indicat al traseului, alegând o cale optimă și evitând obstacolele.

Drona poate filma diverse obiecte în mișcare: nu doar mașini, dar și oameni.

Producătorul susține că noua camera 4K, de pe Phantom 4, este cea mai bună din clasa sa. Aceasta are un stabilizator optic îmbunătățit, o claritate mai bună, etc. Video HD în timp real va fi transmis pe dispozitivul utilizatorului la o distanță de până la 5 km.

Viteza maximă de zbor a dronei este de 20 m/s (72 km/h), iar viteza de ridicare – de 6 m/s (21,6 km/h). Capacitatea bateriei este de 5350 mAh, iar durata zborului – 28 de minute. Prețul anunțat este de 1.400 de dolari.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!