Cum îți încarci telefonul în doar 5 minute: Trucurile care te scapă de așteptare

by Ana Balan on May 2, 2017 Tehnologie 803 Vizualizari

Descărcarea prea rapidă a bateriei telefonului este principala problemă pentru mulți utilizatori. Iată trucurile pe care le poți folosi ca să-ți încarci mai rapid telefonul:

Treci în modul avion când încarci telefonul ca să nu mai ai niciun consumator activ. Dacă nu poți face asta pentru că ai de preluat apeluri sau mesaje, dezactivează pe rând tot ceea ce nu-ți trebuie: WiFi, 4G sau 3G, Bluetooth, NFC și altele similare. În aceeași idee, oprește telefonul apoi bagă-l la încărcat.

Nu va fi activă nicio funcție, dar cu cât este redus consumul, cu atât se reduce timpul în care se încarcă. Orice telefon, de la cele cu iOS la Windows Phone, sunt capabile să se încarce și oprite. Vei avea doar un indicator pe ecran că se întâmplă acest lucru.

Alt sfat util este să folosești priza în loc de portul USB, iar la priză ai grijă să conectezi un încărcător potrivit telefonului tău, spun specialiștii.

Unele, pentru modele mai vechi, au o intensitate a curentului electric de un amper sau mai puțin pe când telefonul pe care vrei să îl încarci, dacă este de generație nouă, necesită doi amperi. Astfel, se va încărca mai greu, nefiind un încărcător potrivit standardului său. Soluția e să fii atent și să ai mereu la tine încărcătorul potrivit.

Potrivit specialiștilor, dacă vrei să încarci telefonul la USB, ai grijă în ce port îl introduci. Spre exemplu, USB 2.0 are o putere de 2,5 wați pe când la USB 3.0 ajunge la 4,5 wați. Desigur, ar trebui să eviți portul USB, dar dacă n-ai ce face, alege USB 3.0.

Ultima soluție, pentru cea mai rapidă încărcare, o reprezintă încărcarea prin priză, cu încărcător potrivit, telefonul oprit și răcit. Acest ultim punct nu l-am amintit până acum, dar răcirea telefonului grăbește încărcarea. Bateriile se degradează mai repede la temperaturi extreme și afectează încărcarea.

Dacă îl ții în carcasă de silicon, s-ar putea să îl încălzească mai mult decât e necesar. Cel mai bine e ca telefonul, implicit bateria, să fie la temperatura camerei (undeva între 20 și 25 de grade Celsius). Poți face asta ușor cu telefonul. Îl scoți din carcasă și îl pui pe o bucată de mobilă rece, lipit de perete sau direct pe gresie.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!