Baterii de smartphone care se încarcă în 5 minute: De când ar putea fi disponibile?!

Recomandat by Ana Balan on May 16, 2017 Tehnologie 638 Vizualizari

Bateriile de smartphone care se încarcă în cinci minute ar putea fi disponibile începând cu anul viitor, potrivit unei companii care lucrează în prezent la această tehnologie.

Conform The Independent, FlashBattery este proiectată să se încarce de la 0% la 100% în acelaşi timp în care fierbe un ceainic cu apă dau, de aproximativ 100 de ori mai repede decât un smartphone normal.

Firma israeliană care dezvoltă această tehnologie a făcut-o publică în 2014, înainte de a arăta o versiune a bateriei mai subţire, în cadrul show-ului tech Consumer Electronics, desfăşurat opt luni mai târziu, la începutul anului 2015.

Doron Myersdorf, CEO-ul StoreDot, le-a declarat reporterilor de la BBC News că producţia în masă va începe la începutul anului 2018. Bateriile au o durată de viaţă scăzută faţă de cele disponibile acum în smartphone-uri, dar compania crede că viteza cu care se încarcă acestea compensează pentru această problemă.

Myersdorf a explicat în trecut că o reacţie diferită are loc în bateriile acestea, care conţin în special molecule organice sintetizate. Totuşi, Ben Wood, analist în tehnologie al CSS, le-a spus celor de la BBC că se îndoieşte că StoreDot poate să ofere ceea ce promite, deoarece ar trebui să abordeze probleme precum încălzirea bateriei.

Acesta a adăugat, de asemenea, că orice firmă care ar putea face acest lucru (bateriile care se încarcă în 5 minute – n.r.) ar schimba pentru totdeauna industria tehnologică.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!