PodRide: înlăturînd frontiera dintre bicicletă și automobil (+Video)

by Ana Balan on Apr 21, 2016 Tehnologie 1260 Vizualizari

Ideea îi aparține unui inginer de design din Suedia, pe numele Mikael Kjellman, care spune ca îi plac sporturile outdoor și bicicleta, doar că în zona care locuiește, nu o poate folosi foarte mult din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Așa ia venit ideea de a construi un vehicul pe 4 roți care să fie defapt o „bicicletă” electrică și să poată fi folosită în orice anotimp și în orice condiție meteo.

Mai jos puteti vedea un clip video si poze care spun totul despre vehicul, ulterior voi prezenta puțin caracteristicile tehnice.

 

 

Date tehnice despre vehicul:

  • Lungime: 180cm;
  • Lățime: 75cm;
  • Greutate: 70kg;
  • Autonomie: 60km;

Roțile vor fi de 20” iar motorul de 250W (cel mai probabil unul fără perii). Viteza maximă va fi de 25 km/hm asta înseamnă că cel mai probabil se va putea conduce fară permis sau atestat și nici nu o să fie nevoie de înmatriculare.

Designerul a construit un prototip (cel din video), iar scopul lui este de a scoate pe piață un kit care să poată fi montat și transformat în PodRide.

Momentan proiectul caută finanțatori pe indiegogo și nu se știe când vom putea achiziționa produsul finit.

Interiorul produsului este unul minimalist, controlul tracțiunii se face cu ajutorul pedalelor și nu cu o accelerație clasică:

 

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!