Robotul care gateste singur si face curatenie

by Ana Balan on Feb 5, 2016 Tehnologie 1365 Vizualizari

Moley Robotics Kitchen este robotul capabil sa gateasca un fel de mancare si este perfect pentru cei care fie nu au timp sa faca asta, fie nu se pricep la tainele bucatariei.

Compania Moley Robotics a creat acest prototip de bucatarie, special pentru cei carora le lipseste indemanarea in bucatarie sau, probabil, celor carora li se trezesc pofte la ore nocturne, ori doresc sa programeze micul dejun si sa se trezeasca cu preparatul gata facut. 

Bucataria „minune” este echipata cu un cuptor, aragaz, o unitate cu touchscreen si doua brate robotice, care vor prelua intreaga sarcina de preparare a felului principal.

Bratele robotice sunt echipate cu senzori tactili care pot toca, amesteca, pot turna, pot folosi un blender, dar si alte ustensile. Pe langa manevrarea ustensilelor, bratele pot porni si opri aragazul.

Cum functioneaza Moley Robotics Kitchen ?

Este evident ca procesul din spatele bucatariei inteligente este unul complex. Pentru ca bratele robotice sa poata efectua toate actiunile ca la carte, a fost nevoie de un expert in domeniu, iar domeniul despre care vorbim este cel gastronomic.

Moley Robotics a apelat la Tim Anderson, castigatorul MasterChef din Marea Britanie. Miscarile sale au fost inregistrate in 3D, apoi au fost transformate in instructiuni pentru bratele robotului, care au putut ulterior sa reproduca 100% miscarile chef-ului Anderson.

Bucataria poate fi actionata prin intermediul unui touchscreen sau a unei aplicatii pentru smartphone.

In acest moment, singurul preparat pe care bucataria il poate executa este „crab bisque„, dar, pe viitor, utilizatorii vor putea alege dintr-o librarie similara cu iTunes peste 2000 de retete din toata lumea. Versiunea comerciala va fi lansata in anul 2018.

„Mancarea este baza unei vieti de buna calitate. Trebuie sa ai parte de o nutritie corecta. Scopul meu este sa imbunatatesc stilul de viata al oamenilor, sa fie mai sanatosi, mai fericiti, a declarat findatorul companiei Moley Robotics, Mark Oleynik, in video-ul pe care il puteti viziona mai jos.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!