Compania japoneza VAIO lanseaza un smartphone cu Windows 10 Mobile

by Ana Balan on Feb 6, 2016 Tehnologie 1120 Vizualizari

VAIO Corporation, fosta divizie de PC-uri de la Sony, a anuntat un nousmartphone. Dupa ce anul trecut a adus pe piata un telefon cu Android din categoria mid-range, in 2016 vedem de la compania japoneza un dispozitiv mid-range premium bazat pe Windows 10 Mobile. Curios este faptul ca acest dispozitiv va fi dedicat initial pietei japoneze, unde smartphone-urile cu Windows nu sunt foarte populare.

Telefonul poarta numele VAIO Phone Biz, acesta sugerand ca este dedicat persoanelor care lucreaza in mediul corporate. Desi ne-am astepta la specificatii high-end pentru aceasta categorie de dispozitive, VAIO considera ca o configuratie mid-range este de ajuns. Smartphone-ul este bazat pe chipset-ul Snapdragon 617 de la Qualcomm, un octa-core la 1,5 GHz, cu 3 GB memorie RAM si un display de 5,5” cu rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli). Aceasta configuratie a fost atent aleasa pentru a oferi acces la functia Continuum din Windows 10 Mobile, Snapdragon 617 fiind de curand declarat compatibil cu aceasta.

In termeni de design, avem de a face cu un smartphone iesit din tiparele Windows Phone. Spatele dispozitivului este realiat dintr-o singura bucata de aluminiu, doar antenele si camera foto ffiind decupate din carcasa. Pe partea din fata, smartphone-ul vine cu o rama destul de mare, atat in partea de sus, unde se regasesc difuzorul si camera foto frontala, cat si in partea de jos. Este curios insa sa vedem ca butoanele de navigatie prin sistemul de operare sunt afisate pe ecran si nu sunt capacitive, in ciuda spatiului generos de pe dispoztiv.

VAIO Phone Biz va fi lansat in curand in Japonia, la un pret de 50.000 de yeni japonezi, echivalentul a 430 de dolari americani. Nu este clar daca acest model va ajunge vreodata in magazinele vestice.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!