5 motive ca să nu cumperi acum un smartphone cu port USB Type-C

by Ana Balan on Feb 7, 2016 Tehnologie 993 Vizualizari

Portul USB de tip C are cel puțin un avantaj distinct și clar față de portul micro USB – acesta poate fi conectat cu orice parte (precum Lightning). Dar USB Type-C are și dezavantaje, despre care vom vorbi astăzi.

1. USB Type-C nu suportă încărcarea rapidă

În prezent, niciun smartphone cu cablu USB Type-C nu este compatibil cu tehnologiile de încărcare rapidă (de exemplu, Qualcomm Quick Charge 2.0). Cu siguranță va fi compatibil în viitor, dar nu cu smartphone-urile care au fost deja lansate.

2. USB de tip C nu garantează o viteza mai mare de transfer

USB Type-C este doar o formă a conectorului, dar nu un nou standard de schimb de date. Cablul USB Type-C corespunde cu diverse standarde – USB 2.0, 3.0 și 3.1. Chiar dacă cablul suportă USB 3.1, viteza de transfer prin acesta va fi limitată de portul smartphone-ului sau a computerului.În teorie, prin USB 3.1 datele pot fi transferate la viteze de pînă la 10 Gbs, dar în realitate această viteză nu va mai fi atinsă chiar și în condiții ideale.

3. USB Type-C nu este popular

Cu siguranță ați împrumutat de la prieteni cablul de încărcare pentru alimentarea smartphone-ului sau tabletei. În cazul lui USB Type-C va fi mult mai dificil – puțin probabil că cineva să aibă un așa cablu.

4. USB Type-C este scump

În cazul în care cablul se va pierde sau va fi deteriorat, cel cu micro USB este foarte ieftin, iar USB Type-C este dificil de găsit în magazine și este destul de scump. În plus, nu există nici o garanție că noul cablu va fi la fel de calitativ, ca cel propus în set cu smartphone-ul.

5. USB Type-C nu suportă accesoriile obișnuite

Dacă ați achiziționat deja pentru smartphone-ul dumneavoastră diverse accesorii, cum ar fi încărcătoare portabile, adaptoare OTG, flash drive-uri, difuzoare, etc., atunci nu toate sunt compatibile cu USB Type-C. Este dificil să găsești accesorii care suportă acest standard.

Toate acestea nu înseamnă că standardul USB Type-C este rău, pur și simplu timpul său încă nu a venit. În plus, multe probleme de compatibilitate sunt rezolvate prin cumpărarea adaptoarelor USB Type-C -> micro USB.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!