macOS Sierra va înlocui OS X pe Mac-uri

Recomandat by Ana Balan on Jun 16, 2016 Tehnologie 987 Vizualizari

Cu ceva timp în urmă, pe internet au apărut zvonuri că Apple va redenumi sistemul său de operare în macOS, pentru a aduce numele în concordanță cu celelalte trei mari platforme – watchOS, tvOS și iOS.

Așa și s-a întâmplat: la conferința WWDC 2016 s-a anunțat că de acum încolo sistemul de operare pentru calculatoare se va numi macOS. În esență acesta rămâne același sistem de operare OS X, cu adăugarea de noi funcții. Denumirea noii versiuni Sierra seamăna cu principala inovație a sistemului – Siri.


Siri pe Mac-uri era așteptat demult, însă în versiunea desktop serviciul a ajuns abia după 5 ani de la debut. Conceput pentru a simplifica interacțiunea utilizatorului cu sistemul, Siri poate găsi și afișa fișierele necesare, și nu doar după nume, ci și după dată sau tag-uri. În plus, Siri poate lansa muzica din lista de redare creată. Asistentul este bun și pentru o căutare rapidă pe internet. Acesta suportă și trimiterea de mesaje.

 

Acum pentru a începe lucrul cu macOS nu este necesar să introduceți o parola lunga pentru a va conecta. Dacă ați configurat deblocarea cu o parolă, sunteți proprietarul unui ceas inteligent Apple Watch și acesta se află la încheietura mânii, atunci logarea în sistem va avea loc în mod automat.

O alta funcție utilă este un clipboard comun. Acesta va transfera rapid notele, video sau fotografiile de pe dispozitivele iOS pe macOS. De asemenea, acum pentru toate dispozitivele din ecosistemul Apple este disponibilă sincronizarea rapidă a documentelor prin intermediul iCloud Drive, care permite accesul la documente de oriunde.

 

iCloud Drive, de asemenea, va fi util pentru a elibera spațiul pe discul computerului – documentele vechi vor fi transferate automat în cloud, iar spațiul liber poate fi folosit la discreția utilizatorului.

O altă opțiune mult-așteptată, care a venit pe macOS, este Apple Pay. Funcția vă permite să efectuați achiziții în magazine prin intermediul Safari. Butonul Apple Pay va apărea atunci când achiziționați bunuri de pe un magazin online și după confirmarea achiziției cu Touch ID-ul de pe iPhone, acestea va fi plătite în mod automat.

Developer Preview este deja disponibil, versiunea publică beta va apărea în luna iulie, iar versiunea finală – în toamnă.

Ana Balan

Ana Balan

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!