LG a prezentat smartphone-ul modular G5

by Balan Denis on Feb 22, 2016 Smartphone 1261 Vizualizari

Cu câteva ore înainte de anunțarea principalului rival, Samsung Galaxy S7, LG a anunțat propriul model de top – G5. Gadgetul are o carcasă din metal și o construcție modulară.

Făcând clic pe un buton special, care este situat în partea dreapta jos, se desprinde modulul cu baterie. LG a prezentat două module suplimentare care pot fi introduse în G5, în locul celui standard. Primul este LG Cam Plus. Acesta îngroașă carcasa și la capacitatea standard a bateriei, de 2800 mAh, se mai adaugă alte 1200 mAh. În plus, modulul este echipat cu o roată pentru zoom, buton fizic al declanșatorului și butonul înregistrării video.

Al doilea modul este numit LG Hi-Fi Plus și oferă un sunet excelent de la Bang & Olufsen. La exterior, acesta aproape că nu modifică smartphone-ul – G5 rămâne subțire, adăugând doar cu câțiva milimetri în lungime și culoarea modulului este alta.


 LG G5 are specificații standarde pentru telefoanele moderne de top. Dispozitivul este echipat cu un display de 5.3 inch, cu o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli și o luminozitate de 900 nits, procesor quad-core Snapdragon 820 procesor, 4 GB de memorie RAM și 32 GB de memorie internă, slot microSD și conector USB-C. Gadgetul este echipat cu trei camere: cea frontala de 8 megapixeli și cele principale de 16 și 8 megapixeli. Cea din urmă are un unghi larg de vizualizare de 135 de grade și dispune de funcția de post focalizare a imaginii.

Dimensiunile lui LG G5 sunt de 149x74x8 mm, iar greutatea – aproximativ 160 g. Spre deosebire de predecesorul său, butoanele de volum sunt acum plasate nu pe partea din spate, dar lateral. Există un scaner de amprente și funcția de încărcare rapidă Qualcomm Quick Charge 3.0.

Una dintre cele mai interesante funcții ale telefonului este ecranul mereu activ. Producătorul susține că regimul, care permite afișarea informației pe ecran, cum ar fi data, ora și notificările, consumă foarte puțină energie și că nu afectează semnificativ autonomia dispozitivului.

Pe lângă G5, compania coreeană a anunțat și camera cu filmare sferică și ochelarii de realitate virtuală echipați cu propriul ecran, care se conectează la telefon prin USB-C (puterea smartphone-ului este necesară pentru procesarea conținutului afișat pe ecranul ochelarilor).

Toate dispozitivele anunțate vor fi accesibile pentru vânzare începând cu luna aprilie. LG nu a anunțat prețurile gadgeturilor. Cel mai probabil acestea vor fi cunoscute mai aproape de data lansării pe piață.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!